Tuesday, November 1, 2011

Koduigatsus

Norra üllatab meid pidevalt oma veidrustega. Tax office: "me ei saa selle töölepinguga midagi peale hakata, sest see on vanem kui kaks nädalat, me ei aksepteeri vanemaid lepinguid kui kaks nädalat, see siin on kuu aega vana." No mida? Ma olen juba nii harjunud, et sellised jobudused võivad juhtuda, et ma lihtsalt küsisin, mida ma siis nüüd tegema pean? Nõmedad reeglid ja seadused.

Õnneks saan ma nüüd kümnendal novembril oma esimese palga, mis peaks olema SUUR. Jippii!

Muidugi on ka kõik inimesed, kes meiega siin korteris elavad, SUPERnõmedad. Leedukas - eriti lohakas ja nõme mees, hispaania piff - nipsakas. Rootslane - ülbe, miski teda ei koti ja EI korista enda tagant. Meie viriseme iga asja üle. Ma ei jõua oodata, mil me siit nõmedast korterist minema saame, kuigi see asukoht on lihtsalt super!

Mõned päevad tagasi sain ma tõelist igatsust sõprade, pere ja kodu järgi tunda. No mul pole siin lollis riigis ühtegi tõelist sõpra. Mingid tuttavad on aga ega ma nendega kokku saada küll ei viitsi ega taha kunagi, pigem hängin oma arvutiga ja miilustan insuliiniga. KÕIK nõuab raha siin, nii et isegi linnaliini bussiga üle ühe korra on liiga kulukas. Üks pilet on 60 eesti krooni, lahe.

Töö juures sain ma muidugi noomida, et ma pean kiiremini töötama, kuigi tööd õieti pole, aga "you have to be faster!" Fuck off, ma teen jumala head tööd! Heh. Mõni aeg pärast seda "faster!" kommentaari oma ülemuselt sain ma veel oa ülemuse ülemuselt, ehk hotelli direktorilt kiita, et mingid suvakad kliendid olla talle kiitnud seda suurepärast inglise keelt kõnelevat ettekandjat. Küll ta on ikka tore. HAAHHH! Näri seda, ülemus, MINA sain kiita, aga tema oma lollaka lesbilise soengu ja võltsi naeratusega ning allavajunud pupilliga pole raudselt KUNAGI niiviisi kiita saanud! Okei, vb on ka , aga mina sain ka-aa! Ja veel nii ruttu, ma olen töötanud kuu aega siiani. Nii et VERY NICE.

Muidugi vanaema ka! Kontrollib, kas ma ikka õpin ka. Helistab. Ja siis teatab, et need nõmedad elupuud,mis ma talle viisin sinna, et neilie kõigile on ta pannud lastelaste nimed. Puid on kaheksa, nagu ka lapselapsi. AGA kaks vanemat poissi on asendatud kahe noorima poisi nimega. Olgu, misiganes süsteem sulle sobib, vanaema. Tegelikult on tore temast vahepeal ikka kuulda ka ja tema lilledest. Vot NII väga igatsen kodu järgi.